Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena prva svjetska svemirska turistička agencija

Preuzmite sliku

Naime, svi kojima su dosadili zemaljski hoteli od pet zvjezdica vjerovatno će poželjeti smještaj s pogledom na milion zvijezda. Svemirska stanica Aurora zamišljena je upravo kao luksuzni hotel. Zapravo, ta se stanica radi isključivo za potrebe svemirskog turizma…

Ko zna, možda se ova ideja za nekoliko godina pokaže genijalnom te osnivačima donese hrpu novca i bezbrižan život za mnoge generacije. Uostalom, letovi u svemir spominju se sve više i češće, a istina je samo da ih je pomalo usporila pandemija.

Agencija je otvorena u Londonu pod nazivom RocketBreaks, a budućim putnicima nudi kompletnu uslugu, uključujući koordinaciju letova, smještaja, obroka te programa pripreme za boravak u svemiru. Jesmo li rekli da je moguć i ukrcaj na Auroru, što je posebna priča?

Naime, svi kojima su dosadili zemaljski hoteli od pet zvjezdica vjerovatno će poželjeti smještaj s pogledom na milion zvijezda. Upravo je svemirska stanica Aurora zamišljena kao luksuzni hotel. Zapravo, ta stanica radi se isključivo za potrebe svemirskog turizma, prenosi punkufer.hr.

 • Iza ideje o Aurori stoji kalifornijska vazduhoplovna kompanija Orion Span, a postaja Aurora trebala bi s radom početi već 2022. godine. Luksuzni svemirski hotel razvijen je za put oko Zemlje, a kapacitet neće biti prevelik, s obzirom na to da će hotel moći primiti četiri gosta i dvije posade te im pružiti dvanaestodnevni odmor.

  Iz hotela ćete biti u mogućnosti izlasku sunca svjedočiti šesnaest puta dnevno te doživjeti zemlju i oceane iz sasvim nove perspektive. Upravo astronauti često govore o toj perspektivi koja vam pruža mogućnost da zemlju vidite „cijelu“. Ta bi perspektiva zasigurno imala uticaj i na ravnozemljaše.

  Ako se pitate kako bukirati prvi let, potrebno je za početak pridružiti se jednom od trening-centara koji surađuju s tvrtkom RocketBreaks kako biste tijelo pripremili za svemirske napore. Naravno, već postoje liste čekanja, pa ćete teško postati svemirski putnici već 2022., ali za koju godinu – hoćete.

  Cijena? Nažalost, nije navedena, a ovisi o mnogim faktorima. Stoga, ako ste zainteresovani za svemir, najbolje bi bilo da posjetite stranicu RocketBreaks i doznate sve detalje.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,