Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otputovala u Peruu da posjeti dečka kojeg je upoznala online, ali sumnja se da je ubijena zbog organa

Preuzmite sliku

Student medicine uhapšen je zbog sumnje za ubistvo i uzimanje organa Meksikanke koja je otputovala da ga upozna u Peruu nakon što su sklopili internetsku romansu.

Blanca Arellano, 51, upoznala je Juana Pabla Jesusa Villafuertea (37) preko aplikacije za igre i kroz zajedničko interesovanje za video igrice započeli su virtuelnu vezu prije nego što je ona pristala da ga posjeti u Peruu. Ona je 27. jula putovala u Huačo kako bi se sastala sa njim na Univerzitetu Jose Faustino Sanchez,a pri tome ostala je u stalnoj komunikaciji sa svojom porodicom u Meksiku, gdje se činilo da sve ide dobro, piše Mirror.

Ali posljednji kontakt s gospođom Arellano bio je 7. novembra i nakon toga je njena porodica zatražila informacije. Njena rodica Karla Arellano je nakon nestanka tvitovala:

Kako su mjeseci prolazili, tetka mi je govorila da je sretna, opuštena i da veza ide veoma dobro.”, napisala je i dodala:

“Nikada nisam mislila da ću biti u ovoj situaciji, ali danas tražim vašu podršku da proširim ovu objavu i pronađem jednu od najvoljenijih i najvažnijih osoba u mom životu., prenosi Tuzlanski.ba.

U redovnim ažuriranjima na Twitteru pisala je o tome kako su njeni strahovi porasli zbog sigurnosti njene tetke nakon komunikacije sa Villafuerteom koji joj je bio jedini kontakt u Peruu.

Odlučila sam da komuniciram sa Huanom P. jer je on bio jedini kontakt koji je imala u toj zemlji i tu je pokrenut naš strah“, rekla je ona.

Zatim je objavila poruku iz Villafuertea u kojoj je rekao da je Blanca odlučila da se vrati u Meksiko. Njegova poruka koju je Karla objavila na Twitteru glasila je:

„Istina je da ne znam ništa već nekoliko dana, odlučila je da ode sporazumno, nisam mogao da joj pružim život kakav je željela i jednostavno joj je dosadilo. Otišla je u Limu da pronađe kartu za Meksiko i to je za mene bio kraj. Nadam se da je dobro, ne znam ništa više.”

Zatim su 9. novembra ribari u Huachou pronašli ostatke raskomadane žene s rukama, glavom i drugim dijelovima tijela kako leže na plaži.

Peruanska policija je tada pokrenula istragu uključujući pretres kuće u kojoj se vjeruje da se ubistvo dogodilo. Villafuerte je uhapšen i sada se nalazi u pritvoru od devet mjeseci dok se slučaj nastavlja. Peruanske pravosudne vlasti objavile su na Twitteru:

“Pravosuđe je utvrdilo da postoji osnova za zahtjev države za devetomjesečni pritvor za Huana Pabla Villafuertea Gutierreza.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,