Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otišla je na spoj s varalicom s Tindera, a evo kako je uočila da nešto opasno ne valja

Preuzmite sliku

Valeria Calpanchay je sa Simonom Levievom otišla na spoj 2018. godine kad se doselila u Njemačku

Netflix je napravio još jedan genijalni dokumentarac, Tinder Swindler. Priča je to o muškarcu Simonu Levievu (pravog imena Shimon Hayut) koji se predstavljao kao bogati dijamantni mogul, udvarao se ženama preko aplikacije, a onda ih prevario uzimajući im ogroman novac.

Nakon što je dokumentarac izašao, počeli su izlaziti i novi detalji. Jedna žena tvrdi da je izašla na spoj s njim, nije je prevario, ali je brzo uočila da nije iskren.

Valeria Calpanchay je rekla da je sa Hayutom otišla na spoj 2018. kad se doselila u Njemačku. S obzirom na to da nije poznavala puno ljudi u Münchenu, odlučila je isprobati aplikacije za spojeve. Ondje se počela dopisivati sa Shimonom.

– Imala sam profil na Tinderu i vidjela sam muškarca koji se zove “Simon”, bio mi je zgodan i činilo se da puno putuje. Obožavam putovati, posjetila sam mnoge zemlje pa sam mislila da bi bilo dobro upoznati se. Bila sam znatiželjna – rekla je Valeria.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valeria Calpanchay (@here_valeria)

Dodaje kako je spoj bio vrlo spontan, vidjeli su se nakon jednog dana dopisivanja. Javio joj se nakon što je završila s poslom i pitao je za kafu.

Koji su bili znakovi upozorenja? 

Međutim, vrlo brzo je počela sumnjati u istinitost onoga što govori i radi.

– Prvo sam pomislila “milioneri ne pokazuju novac na Tinderu jer jednostavno ne trebaju to”. Baš zbog toga me zanimalo kakav je uživo – ispričala je.

Dodaje da je predložio da popiju kafu u bogatom dijelu Münchena.

– Sjećam se da smo sjedili pet minuta i onda je predložio da odemo na drugo mjesto jer mu se nije sviđao jelovnik. Zatim sam s njim otišla u skupocjenu trgovinu cigara jer je želio popušiti jednu. Potom smo otišli u trgovački centar, gdje smo napokon sjeli na kafu, kafić je izgledalo skupocjeno – kaže.

Dodaje kako nije bio komunikativan nego je puno pričao o sebi. Međutim, kad ga je Valeria pitala odakle je, nije joj dao odgovor. To joj je bilo neobično.

Isto tako, imao je dva mobitela i pred njom je imao bizarne telefonske pozive. Valeria tvrdi kako je pred njom razgovarao o milionskim transakcijama.

– Ko priča o novcima pred strancima? – rekla je u čuđenju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valeria Calpanchay (@here_valeria)

– Bilo je čudno što je pričao o drugim djevojkama, govorio je kako mu šalju fotografije, čak mi je pokazao neke. Ne bih vjerovala nekome ko mi pokazuje privatne fotografije drugih djevojaka – kaže.

Spoj je trajao oko sat vremena.

– Nisam bila sigurna je li iskren ili ne – istaknula je.

Otkrila je da joj je istu večer poslao poruku da dođe na party u njegovu kuću.

– Bilo je kasno i već sam bila u pidžami pa mi se nije išlo. Malo smo se dopisivali putem WhatsAppa, ali nisam željala ići. On mi je na to odgovorio “Mislio sam da si malo spontanija” – rekla je.

Priznaje da je bila šokirana kad je saznala ko je on.

– Moja teorija je da je on išao na nekoliko spojeva dnevno i oprezno birao žrtve jer ne bi svako “pao” na njega. On je profesionalac – zaključila je. (gloria.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,