Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ostavila psa privezanog na klupi s porukom koja slama srce: ‘Jako me boli ostaviti ga’

Preuzmite sliku

Privezan za klupu, bez mogućnosti da se kreće, malo štene je čekalo kad će se njegova porodica vratiti.

Ali dok je pas promatrao mnoštvo stranaca koji su se okupljali oko njega, osjetio je da nešto nije u redu. Marcela Goldberg obaviještena je o štenetu ostavljenom na ulici. Nije bila iznenađena u njenom je gradu bilo sve više pasa napuštenih od početka pandemije.

“Već se okupilo nekoliko komšija koji su mu donijeli vodu i hranu jer su ga ostavili privezanog za klupu bez ičega”, rekla je Goldberg za The Dodo, te dodala: “Ali nisu se mogli približiti jer je psić bio prestravljen, režao je i cvilio”,

Pored psa nalazila se poruka pritisnuta kamenom.

“Hej, molim te usvoji me: Max. Molim vas, molim vas da udomite ovog slatkog psa i da se dobro brinete o njemu. Jako me boli ostaviti svog psa ovdje, ali donijela sam odluku da ga napustim jer ga moja porodica maltretirala i uvijek bi me boljelo kad bih ga vidjela u takvom stanju. Ako ovo čitate i dotakne vam srce, usvojite ga i dobro se brinite o njemu. Ako ne, ostavite ovu bilješku na svom mjestu. Tako je drugi mogu pročitati i usvojiti ga. Hvala vam”, pisalo je u poruci.

 • Pas se tresao kad mu se Goldberg približavala, a čak ga ni miris hrane nije opuštao.

  “Nosila sam zaštitne rukavice kako bih mu mogla pristupiti s više samopouzdanja, ali svejedno je bilo teško. Kontaktirali smo trenera koji radi s agresivnim psima koji je situaciju promatrao putem videopoziva i davao mi upute dok nismo uspjeli presjeći lanac”, ispričala je Marcela. 

  Čim je lanac prerezan, stav psa se promijenio. Još uvijek se uplašio, ali više nije režao na svoje spasitelje.  Sedmomjesečni pas, koji je preimenovan u Boston, polako uči vjerovati ljudima i pustiti da njegova zaigrana osobnost blista.

  “On je drag, vrlo privržen i voli se igrati loptom koju mu je dao veterinar”, kazala je Marcela. Samo nekoliko dana nakon spašavanja, Boston se pretvorio u potpuno drugog psa. Sada njegovi spasitelji pregledavaju zahtjeve za usvajanje kako bi bili sigurni da odlazi u najbolji dom onaj u kojem se više nikada neće morati brinuti. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,