Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ostavila ga supruga, a on temeljno promijenio svoj život: Postao bodybuilder i u vezi je sa ljepoticom

Preuzmite sliku

Ljubavni prekid zna biti okrutan. To je nešto što svi rizikujemo kada se zaljubimo, a kada do toga dođe, nema se šta drugo raditi nego pokazati patnju.

Za neke ljude, to može biti iskustvo da se nikada ne mogu oporaviti. Za druge, međutim, to može biti katalizator i motivacija za temeljnu promjenu.

 • Upravo se to dogodilo japanskom čovjeku poznatom kao Shirapyon kada ga je iznenada napustila supruga. Tada je bio, kako kaže “tužni, ćelavi i sredovječni momak”, koji je svoju ljubavnu patnju preusmjerio na vježbanje, tačnije na bodybuilding.

  – Razveo sam se prije pet godina i tugu sam utapao u alkoholu, ali onda sam se iznenada sjetio svoje mladosti. Želio sa, da učestvujem u bodybuilding takmičenju. Izgubio sam težinu u svom stilu, oko 12 kilograma kroz dijetu i naporan rad u teretani – rekao je Shirapyon, pa dodao:

  – Na mom prvom takmičenju nisam se kvalificirao, ali sam imamo cilj i izazov da se takmičim u bodybuildingu za četiri godine.

 • Radeći dnevni posao za firmu koja se bavi medicinskom opremom, njegov razlog za dijeljenje svoje transformativne priče nije bio jednostavan, kazao je.

  – Sretan sam što sam bio razlog zbog kojeg je neko počeo mijenjati situaciju – rekao je Shirapyon, objašnjavajući da je dokaz da nikad nije prekasno da se tvoj život okrene.

  – Ako želiš biti ponovno rođen, učini to dok si još živ – kaže on.

 • Shirapyonovo putovanje u bodybuilding dovelo ga je do nove ljubavi, kada je upoznao model bikini fitnesa i sada u veoma sretni skupa.

  – Promijenio sam tijelo, a sudbina se promijenila. To ne mora biti bodybuilding koji stvara “iskru”. To može biti plivanje, maraton, bilo koji hobi. Sve što zahtijeva ustrajnost da se poboljša. Borim se protiv sebe, ne drugih – zaključio je Shirapyon. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,