Nedjelja, 4. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Originalna prosidba: Uz snimak pluća i prsten radiolog zaprosio djevojku

Preuzmite sliku

Poslije godinu i po dana teškog rada u Domu zdravlja u Alibunaru, pomažući drugima, radiološki tehničar Gabrijel Musta i sam je obolio od koronavirusa, ali nije klonuo duhom.

Bolest i oporavak htio je da iskoristi i da iznenadi svoju djjevojku, doktorku Tamaru Milivojev sa kojom zajedno radi.

Gabrijel je odlučio  da na originalan način zaprosi svoju devojku. Požalio joj se na kašalj i temepraturu i pozvao je da pogleda kontrolni snimak njegovih pluća na kojem je napisao „Udaj se za mene”, a pored srca je stavio prsten, piše “Radio televizija Srbije”.

“Zalijepio sam ga, nisam ga progutao kao što neki komentarišu. Bio je zalijepljen na moje grudi dok smo radili snimak”, istakao je Gabrijel, radiološki tehničar u Domu zdravlja Alibunar. Bio je ovo najljepši snimak pluća koji je Tamara do sad vidjela.

“Prsten je na srcu, ali ja sam prvo tražila periferije pluća zabrinuta da se nešto ne razvija i tek onda sam vidjela da se nešto drugo događa i uočila sam prsten i tu je on već kleknuo i tako se završilo”, rekla je Tamara.

Njen pozitivan odgovor i njegov negativan nalaz na snimku najbolja su trenutno kombinacija za njihov budući zajdnički život.

“Video sam da je dosta zabrinuta i mislio sam da je sad idealno vrijeme za to, jer prebolio sam covid i bila je prilika da iskoristim snimak pluća i da sve sprovedem u djelo”, istakao je Gabrijel Musta.

Gabrijel i Tamara učinili su nešto lijepo po čemu će pamtimi ovo teško vreme pandemije koja će nadaju se uskoro i proći i da će moći na miru da se posvete pripremi svadbe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,