Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Opasna ulica je velika atrakcija: Vozovi prolaze svega nekoliko centimetara od kuća i kafića

Preuzmite sliku

Sve prepreke brzo se sklanjuju u 15:30 te u 19:30 sati kada voz prolazi ovim mjestom. I dok su lokalci navikli na brzo izmicanje uslijed prolaska voza dva puta dnevno, turisti u tome nisu najvještiji.

Željeznička ulica u Hanoiju je jedno od najfotografisanijih mjesta u glavnom gradu Vijetnama. Ova popularna Instagramska lokacija privlači veliki broj turista koji se žele slikati u toj uskoj ulici i po mogućnosti uhvatiti trenutak kada voz prolazi po šinama, piše punkufer.hr.

Riječ je o zaista posebnom prizoru. Stanovništvo Hanoija koje živi između Le Duaha i ulice Kham Thin u starom dijelu gradu naviknuto je na skučeni prostor. Ne čudi stoga što u slobodno vrijeme postavljaju stolice i stolove preko pruge, niti što se djeca igraju na šinama.

  • No sve prepreke brzo se sklanjuju u 15.30 te u 19.30 sati kada voz prolazi ovim mjestom. I dok su lokalci navikli na brzo izmicanje uslijed prolaska voza dva puta dnevno, turisti u tome nisu najvještiji. U želji da snime dobru fotografiju za Instagram često poziraju na samoj pruzi ispred voza što je iznimno opasno.

    Lokalne vlasti su nedavno postavile zapreke te zabranile turistima odlazak u željezničku ulicu kao i snimanje bilo kakvog foto ili video sadržaja. Iako je ova zabrana uvedena zbog sigurnosnih razloga razočarala je brojne posjetitelje, ali i lokalne poduzetnike koji zarađuju zahvaljujući popularnosti tog opasnog mjesta.

    Kako to izgleda kad voz prolazi ovom ulicom u Hanoiju pogledajte u YouTube videu Sebbyja Funga(Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,