Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odmor kao iz bajke: Noćenje u “kućici u stablu” u šumi medvjedića Winnieja Pooha

Preuzmite sliku

Internetska platforma Airbnb u saradnji s Disneyjem nudi jedinstvenu mogućnost spavanja u kućici medvjedića Winnieja Pooha u Stojutarskoj šumi.

Stojutarska šuma u kojoj „živi“ popularni crtani lik zapravo je šuma Ashdown u istočnom Sussexu koja je nadahnula engleskog autora Alana Aleksandra Milna za stvaranje simpatičnog medvjedića, prenosi punkufer.hr.

Kućica je napravljena od drveta usred spomenute šume na jugu Engleske. Štaviše, pročelje kuće ukrašeno je granama stabala pa sprijeda izgleda kao da je smještena usred kakvog gigantskog debla. Obuhvata tri kreveta za maksimalni smještaj četiri osobe.

Uređena je u duhu ovog poznatog crtanog lika. Primjerice, unutrašnjost kućice je obložena tapetama rađenima s ilustracijama Kima Raymonda koji je bio Disneyjev ilustrator Winnieja Pooha čak tri decenije.

Kućica je napravljena u čast 95. godišnjice Disneya. Iznajmljuje se preko Airbnb-a po cijeni od 95 funti na noć. Zasad su dostupna samo dva termina – noćenje 24. i 25. septembra 2021. – i to isključivo stanovnicima Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovo jedinstveno iskustvo šarmantnog imena Bearbnb uključuje i šetnju po okolnoj šumi, te istraživanje popularnih mjesta iz knjiga A. A. Milnea. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje