Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oboren svjestki rekord u najdužem planku: 62-godišnjak izdržao više od 8 sati

Preuzmite sliku

Zadivljujući poduhvat 62-godišnjeg Georgea Hooda našao je mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Bivši pripadnik američke vojske proveo je 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi u ekstremno teškom položaju naziva muški abdominalni plank. Radi se o testu izdržljivosti koji se radi u gornjoj poziciji skleka.

Hood je prošle subote postavio nevjerovatan rezultat i za 14 minuta nadmašio bivšeg rekordera, kineskog policajca Maa Weidonga. Poduhvat je organizovan tokom humanitarne priredbe u američkoj saveznoj državi Illinois, čiji je cilj prikupljanje sredstava za podizanje svijesti o mentalnom zdravlju.

Hood je tokom rušenja rekorda imao podršku porodice i prijatelja. Lokalni srednjoškolski bend je tokom prvih pet sati svirkom pružao podršku rekorderu, piše Give Me Sport.

Uprkos godinama, Hood je naporno trenirao kako bi bio spreman napasti rekord. Prošlih mjeseci je prošao program od 2100 sati vježbanja.

Aktivni rekreativci u ovom stavu već nakon nekoliko minuta osjećaju poteškoće. Teško je zamisliti kroz kakav je dril prošao Hood kako bi osposobio tijelo za nadljudski napor. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje