Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obojila cijelu kuću u crno – da bi odala počast mračnoj 2020. godini

Preuzmite sliku

Vlasnica kuće u New Orleansu, Hannah Beachler, svijetu je odlučila pokazati svoje ‘mračno djelo’ kojim je odala počast crnoj 2020. godini.

Ispričala je kako je izvršila remont kako bi ‘komemorirala’ tužne događaje ove godine te je svoju kuću obojila u crnu, uključujući zidove, vanjske dijelove, rolete, krov i prozorske okvire.

Objavila je snimke svoje novooslikane kuće na Twitteru, a preplavila je pohvala korisnika društvenih mreža koji su bili impresionirani njezinim kreativnim trudom.

Ove godine pandemija korona virusa ostavila je državu zatvorenu i tragično skončala život 1,45 miliona ljudi širom svijeta, a 13,3 miliona slučajeva i 266 hiljada smrtnih slučajeva zabilježeno je u SAD-u – najteže pogođenoj zemlji na svijetu.

U svom Tweetu Hannah je napisala: ‘U znak sjećanja na 2020. godinu oslikala sam svoju kuću CRNOM CRNO CRNO CRNO !!! Holla.’

Objavu su popratile tri slike vanjštine njezina novo uređenog prebivališta.

U dijelu za komentare Hannah je objasnila da je koristila boje s visokim sjajem koji reflektiraju svjetlost. Vlasnica kuće, koji posao nije dovršila sama, dodala je da je profesionalcima trebalo dva mjeseca da izvrše remont.

Hannah je također podijelila sliku unutrašnjosti kuće, otkrivajući svoj impresivan osjećaj za stil i ljubav prema antikvitetima i neobičnim predmetima, poput česme u obliku labuda u svojoj kupaonici.

Mnogi su brzo reagirali na Twitteru, a nekoliko ih je boju koja je odabrana komentiralo kao ‘prekrasnu’.

Hannah je ispričala kako je povukla hrabar potez u spomen na 2020. godinu – godinu pandemije koronavirusa. Ova 2020. bila je i godina u kojoj je smrt Georgea Floyda u Minneapolisu 25. maja potaknula širi razgovor o policijskoj brutalnosti i rasnim odnosima u SAD-u, što je dovelo do protesta širom zemlje i odjeknuli su širom svijeta. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,