Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oaza mira i harmonije: Zavirite u luksuzni enterijer japanskih vozova (FOTO)

Preuzmite sliku

Šezdesete godine su bile izuzetno napredne u japanskoj ekonomiji, došlo je do brojnih poboljšanja uključujući i željeznicu.

Prva moderna željeznička linija velike brzine otvorena je 1964. godine. Međutim, nakon što je popularnost japanskih vozova za spavanje dostigla vrhunac u sedamdesetim godinama prošlog vijeka, došlo je do ekspanzije mreža metroa, domaćih vazdušnih linija i jeftinijih noćnih autobusa.

 • “Sunrise Seto” i “Sunrise Izumo” su jedini redovni vozovi za spavanje. Na svom putovanju iz Tokiya do Okayame, dva voza su spojena zajedno kao jedan dugačak voz od 14 lokomotiva

  U stanici Okayama,svaki od navedenih vozova sa svojih 7 lokomotiva nastavlja samostalno i na kraju doseže različite destinacije. Sunrise Seto odlazi u grad Takamatsu na ostrvu Shikoku, a Sunrise Izumo ide u grad Izumo kod Shimane.

  Ovisno o tipu odjeljka, putnici Japan Rail Pass-a će morati platiti dodatnu nadoplatu do oko 17.000 jena (263 KM) za vožnju u kabinama, ali će obične moći koristiti bez dodatnih troškova.

  Putnici su često zadovoljni a neki od njihovih komentara su: “Svaki voz je izuzetno čist, Japan je jako lijep”, “Putovao sam japanskim vozom prije pedesetak godina, u mojoj zemlji i dalje nemamo tako dobre.”

  U nastavku pogledajte interijer ovog luksuznog voza. (Tuzlanski.ba)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,