Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi Tesla: Trinaestogodišnjak konstruisao uređaj koji stvara besplatnu energiju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Javnost dječaka već upoređuje s velikim vizionarom Nikolom Teslom i naziva ga njegovim nasljednikom. “Zvuči otrcano, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti s razlogom”, kaže Max Loughan, 13-godišnji dječak koji je konstruisao uređaj koji stvara besplatnu energiju.

Njegov izum podsjeća na Tesline kalemove i radi po istom principu koji je ovaj naučnik davno opisao. Ono što posebno ističe ovaj uređaj je činjenica da je vrlo jednostavan – sakuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja može da se koristi za napajanje električnih uređaja.

Max je ovaj izum osmislio u radionici svog oca koju je pretvorio u laboratoriju, s materijalima koje je kupio za samo 15 dolara i dokazao da njegov uređaj može da napaja niz LED svjetala, što je i demonstrirao u priloženom videu. Dječak je od konzerve kafe, žice, dva kalema i kašike stvorio elektro-magnetni sakupljač energije koji može da indukuje radiotalase, termalnu i statičku energiju i sve to pretvori u upotrebljivu električnu energiju.

“Ova kašika uzima energiju iz vazduha i unutar konzerve kafe tu struju možemo da pretvorimo iz naizmjenične u jednosmjernu”, objašnjava mladi genijalac. Maxu je vrlo čudno zašto je nekim Teslinim idejama trebalo dugih 75 godina da dođu u medije. “Moj cilj je bio da pomognem svijetu. Želim da izgradim budućnost u kojoj svi ljudi mogu da budu sretni i sigurni”, kaže Max. (nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje