Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi japanski ženski bend: Prosjek godina 84 i obaraju sve rekorde (VIDEO)

Preuzmite sliku

Penzionerke su postale pravi pop idoli. One su osnovale grupu KBG84 i obaraju rekorde!

 • japanski-bend-penzionerke2
 • Šale se na račun kucanja na vrata raja, ali ni to što imaju prosjek godina 84 ne predstavlja prepreku da postanu pop idoli, piše Guardian.

  Dolaze sa ostrva Kohama u Okinavi, i kažu da su bile veoma iznenađene kada su čule da su rasprodale cijelu turneju u Japanu nakon izdavanja prvog CD-a.

  “Kada sam prvi put čula da nas neko naziva “idolima” pomislila sam da idol podrazumijeva nekog ko je imao dugačak život i na vratima je raja”, kaže jedna od “djevojaka” ovog benda Tomi Menaka (92) i dodaje: “U Tokiju su mi ipak rekli da idol predstavlja izvođača što je bilo pravo olakšanje jer sam već pomislila da sam jednom nogom u raju”.

  Zahvaljujući popularnosti ona sebi ostvaruje neostvarene želje. “Nikada nisam bila u Tokiju ili Osaki. I uvijek sam želela da odem tamo prije nego što zakucam na vrata raja”, kaže Tomi.

  Grupu čine 33 pjevačice i igračice, a izdale su singl “Hajde igraj, Kohama ostrvo”.

  “Nikada nisam bila tako srećna koliko sam kada pjevam”, priča Tomi koja je na sceni, kao i ostale članice grupe, nastupa u kimonu, a ima i štap.

 • japanski-bend-penzionerke3
 • Ona je frontmen grupe i veoma se dobro drži. Kaže da kondiciju i dobru liniju stiče radom kućnih poslova, a dijete ne drži.

  “Volim da jedem meso i slatkiše, a o svom zdravlju brinem tako što čistim po kući, perem podove, kuham rižu. Uvijek sam u hladu kada je napolju mnogo toplo. Ne želim da pocrnim. Moram da brinem o svojoj koži. Još uvijek sam mlada u srcu!”, priča ona.

  Hideko Kedamori (86) članica grupe, kaže da su svjesne svoje popularnosti.
  “Osjećamo se kao zvijezde u Tokiju. Svi u publici imaju širok osmijeh koji nam daje energiju. Blagoslovljene smo što smo rođene na Kohami. Naši tekstovi su o našem ostrvu i prirodi na njemu, o kitovima i delfinima”, kaže Hideko.

  Međutim slava ih, kako kažu nije promijenila. “I dalje sjedimo u krugu i tračarimo o životu. Ukoliko se posvađamo, vrlo brzo se pomirimo kao da smo djeca. Sve se držimo čvrsto zajedno. Sve za jednu jedna za sve”, priča Hideko. (prva.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,