Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nova igračka superbogataša: Jahta-podmornica sa heliodromom i bazenom

podmornica12
Preuzmite sliku

Ako ste negativac iz filma o Jamesu Bondu, ili “samo” superbogata osoba, mogli biste da kupite jednu od ovih igrački: jahtu koja je ujedno i podmornica.

podmornica12

Dizajnerski studio “Motion Code: Blue” iz Austrije otkrio je nacrt ove 115 metara duge jahte sa šest paluba, nazvan “migalu”, prema albino vrsti grbavog kita. Studio je osmislio ovaj neobični koncept da bi zadovoljio sve veće zahtjeve superbogatih vlasnika jahti koji žele da se izdvoje iz gomile (ili zarone ispod nje).

Trup 11 metara širokog migalua je identičan aktuelnim podmornicama. Samo je toranj specifičan, duži i širi, i u njemu je prostorija sa stepeništem i liftom. Ogromna paluba sadrži prostorije za odmor, ležaljke, bar, bazen dimenzija 8 puta 3 metra i heliodrom.

Kada migalu zaroni, sav nameštaj se sklanja u velike magacine ispod granitne palube, dok se dno bazena podiže do nivoa glavne palube. Na drugom nivou palube nalazi se veliki salon, privatni bar i dvospratni apartman. Za goste je predviđeno osam VIP apartmana na donjim nivoima.

Na jahti se nalaze i kino sala, biblioteka, teretana i prostorija za kockanje. Dva bočna otvora u trupu broda mogu da se pretvore u “terase na plaži”.

Krov se teleskopski pomjera u zavisnosti da li je brod na vodi ili pod njom. Svaka paluba ima pokretnu zaštitu od sunca.

Jahta može da dostigne maksimalnu dubinu od 240m, pa je vrlo vjerovatno da ćete, dok pijuckate čaj u glavnom salonu, imati pogled na kitove. (Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: