Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nosio makaze u stomaku punih 19 godina

Vijetnamac Ma Van Nat je punih 19 godina živio i hodao s hirurškim makazama u stomaku. Ova nesvakidašnja greška se desila jer su doktori kad su ga operisali zaboravili da izvade makaze.

Ma Van Nat (54) imao je operaciju još 1998. godine, pošto je preživio saobraćajnu nesreću. Međutim, ondašnji hirurzi koji su ga operisali, svojom nepažnjom, ostavili su makaze u njegovim stomaku i tako ga i otpustili iz bolnice. Pošto su mu se nedavno pojavili bolovi, Ma je otišao na ljekarski pregled, da bi ustanovio o čemu je riječ i zašto ga stomak boli.

Na rentgenu je otkriveno da u stomaku ima prave hirurške makaze duge 15 centimetara. Ljekari su odmah Vijetnamca Ma Vana podvrgli novoj operaciji prilikom koje su mu uklonli makaze iz stomaka. Cijela operacija uklanjanja zaboravljenih makaza trajala puna tri sata. Kako je ovaj čovjek proveo skoro dvadest godina bez ikakvih ozbiljnih tegoba, ljekarima je ostalo nejasno i velika misterija. Sada zvaničnici pokušavaju da pronađu hirurga koji je odgovoran za ovaj nesvakidašnji slučaj. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,