Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njihova veza je neraskidiva: Blizanci koji su iznenadili mamu a oduševili svijet

Preuzmite sliku

Ove dvije bebice možda ne izgledaju slično, ali dijele jedinstvenu vezu. Iako mnogi u početku možda ne vjeruju, dječak i djevojčica zapravo su blizanci, a uprkos svojim razlikama, njihova povezanost čini se zaista sjajnom, piše Bright Side.

 • Šansa da imate blizance različite boje kožeje 1:500. Iako su izgledi za blizance s različitom bojom kože, očiju i kose rijetki, to nije nemoguće. Ali ipak, vidjeti bebe prvi put različite kože je prilično iznenađenje, prenosi Tuzlasnki.ba.

 • Kada se Judith Nwokocha porodila 2016. godine i dobila blizance različite boje kože kazala je da je bila šokirana:

  „Sjećam se da sam mislila da mi je medicinska sestra donijela pogrešno dijete. Lol.”

 • Kachi ima okulokutani albinizam (OCA) tip 2, koji je nasljedan, to je stanje kada ljudi ne proizvode dovoljno melanina (pigmenta) i to utječe na njihov izgled, uglavnom u očima, koži i kosi. Svako četvrto dijete ima mogućnost dobiti ovaj tip albnizma kada su oba roditelja nositelji gena albinizma.

  Uprkos svom albinizmu, osim što je njezina koža osjetljivija na sunce te mora nositi naočale zbog svog malo lošijeg vida, Kachi nema zdravstvenih problema.

 • Porijeklom su iz Nigerije, a Judith njihova majka radi kao fotograf u Kanadi te često fotografiše  avanture Kamsija i Kachija. Prirodno je pretpostaviti da je ljudima teško povjerovati da su Kamsi i Kachi blizanci. Iako se Kachi susreće sa čudnim pogledima na ulici, njena majka ne dozvoljava da joj to naruši samopouzdanje. Judith javno govori o tome kako se osjeća blagoslovljeno zbog svoje prekrasne djece, a kaže da, iako izgledaju vrlo različito, u mnogo čemu su vrlo slični, a veza im iz dana u dan jača. Blizanci sada imaju 4 godine i njihova veza postaje jača sa svakim danom. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,