Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njihova najbolja odluka: Prodali sve što su imali i otišli s djecom na putovanje oko svijeta

Preuzmite sliku

Katie Skelton  i suprug Paul  dolaze iz Velike Britanije u kojoj su zasnovali porodicu i pokrenuli poslove.

Nedavno su odlučili prodati sve nekretnine i sve stvari koje posjeduju te zajedno s djecom Amber i Williamom otići na put oko svijeta. Još prije dvije godine ovaj par došao je na ideju da krenu putovati s djecom, htjeli su im pružiti tu priliku koju oni nisu imali.

“Bilo nam je dosta toga da radimo stvari koje se od nas očekuju, rad po 12 sati dnevno i briga oko djece. Htjeli smo nešto drugačije.”

  • Katie je uzela pauzu od posla dok je Paul morao dati otkaz. Prodali su kuću, dva automobila, namještaj i većinu dječjih igrački i odjeće. Ostali su im madraci, posteljina, zimska odjeća i fotoalbumi koje su odnijeli kod roditelja.

    “Ipak, ovo je bila prilika koja se događa jednom u životu. Osjetili smo veliko olakšanje kada smo prodali sve stvari. Amber je plakala za nekim igračkama, pa smo se osjećali malo krivima, ali sada je sve u redu”, kaže Katie.

    Cijeli situaciju olakšala je i činjenica da djeca još uvijek nisu pohađala školu, kćer je imala 3 godine, a sin jednu. Reakcije okoline na njihov plan bile su podijeljene,  neki su mislili da sav trud oko karijere ‘bacaju u vjetar’, a drugi su bili uzbuđeni zbog njih. Proputovali su Istočnu obalu Amerike, Kanadu, Kostariku, Floridu, Havaje, Australiju, Novi Zeland, Mauricijus i Pariz.

  • U svim zemljama odsjedali su u apartmanima. Posjetili su Disneyland, plivali s morskim psima i kornjačama, vidjeli razne planine, plaže i oceane. Nažalost, dogodile su se i neke manje lijepe situacije. Jednom je Williama ugrizla škorpija, nekada su djeca znala biti nervozna, Paul i Katie bi se posvađali, a zbog koronavirusa morali su se vratiti tri mjeseca ranije kući. Bez obzira na sve situacije, kažu kako ih je putovanje oko svijeta zbližilo i povezalo kao porodicu. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,