Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nisu stigli na vjenčanje zbog kašnjenja leta, pa se vjenčali u avionu

Preuzmite sliku

Prava ljubav ne bira vrijeme ni mjesto

Jedan par iz Oklahome u SAD-u vjenčao se u avionu za Las Vegas, nakon što je prvobitni termin za let otkazan.

Southwest Airlines aviokompanija napisala je na svojoj Facebook stranici da su Pam Patterson i Jeremy Salda bukirali nedjeljni let za Las Vegas i odlučili putovati obučeni u vjenčanicu i odijelo.

Međutim, kako je došlo do višestrukog kašnjenja letova, sudbonosno “da” odlučili su izgovoriti u avionu na 11.000 metara visine.

Jugozapadni let od Dallasa do Las Vegasa pretvorio se u nedjelju u improviziranu kapelu za vjenčanje, zajedno s trakama toalet papira kao dekoracijom i stjuardesom u ulozi kume.

Pam i Jeremy Salda su se zabavljali od augusta 2020. i rekli su za CNN da su se prošlog utorka našalili da će pobjeći u Las Vegas, a onda je njihova šala postala stvarnost.

– U roku od otprilike sat i po imali smo rezervisane letove i hotel. Pam je kupila vjenčanicu na internetu, rekao je Jeremy Salda.

Par je zakazao sastanak u kapeli za vjenčanje za 21 sat u nedjelju navečer.

Pam Patterson (sada Pam Salda) u bijeloj vjenčanici i Jeremy u odijelu u krenuli u Grad grijeha, ali tokom svog presjedanja na aerodromu Dallas/Fort Worth, suočili su se sa višestrukim kašnjenjima i na kraju je njihov posljednji let za Vegas otkazan.

Dok su čekali na terminalu sreli su Chrisa Mitchama, još jednog putnika na istom letu za Vegas, koji je slučajno bio zaređen za sveštenika.

Slušao je njihovu svadbenu avanturu i sam je ponudio da vjenča par u Vegasu. Odatle su njih troje pronašli let Southwest koji je krenuo u Vegas sa samo četiri preostala sjedala.

Ovaj let je, međutim, zakazan sa aerodroma Dallas Love Field, koji je bio udaljen oko 25 minuta.

– Imali smo 50 minuta prije poletanja, rekla je Pam za CNN.

Dok su trčali aerodromom u svadbenoj odjeći, par je rekao da su im ljudi uzvikivali čestitke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,