Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nikada nije kasno: Nakon 42 godine pauze odlučila završiti fakultet

Preuzmite sliku

Nikada nije kasno za fakultetsku diplomu, što dokazuje baka iz Sjedinjenih Američkih Država, Pat Ormond (74) koja je diplomirala antropologiju 42 godine nakon što je upisala prvu godinu fakulteta u Kenesu.

Interesantno je da je Pat diplomirala na isti dan kad i njena unuka Melodi. Pat je fakultet upisala 1978. godine, a napustila ga je nakon jednog semestra.

  • ,,Oduvijek sam znala da ću završiti fakultet, ali nikad nisam pomislila da ću to uraditi zajedno sa mojom bakom.”, rekla je njena unuka Melodi. Pat je poslije napuštanja fakulteta osnovala porodicu i posvetila se poslu knjigovođe. Porodica je nagovorila da se vrati i diplomira, na šta je pristala odmah posle odlaska u penziju.

  • Istakla je kako je uživala u odlascima na fakultet, kao i u upoznavanju ljudi različitih profila. ,,Učenje nikad ne prestaje. Bez obzira šta radite u životu, nikad ne prestajete da učite. Moj otac mi je to objasnio kad sam bila mlađa i nikad to nisam zaboravila.”, rekla je vesela baka dodavši kako već planira da krene u pohod na još jednu diplomu,  upisat će studije historije. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,