Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nijemac greškom naručio Tesline automobile za 1.404.000 eura

Preuzmite sliku

Svi ponekad naprave pogrešku, ne odnosi se to samo na ljude već i na tehnologiju.

Tako je nedavno korisnik Reddita s nadimkom Ballon-Man odlučio pomoći svom ocu pronaći novi automobil kao zamjenu za Ford Kuga koji je imao.

Njegov otac je naime odlučio da mu je potreban električni automobil Tesla Model 3. Obzirom da je bio zabrinut hoće li zbog veće potražnje doći i do poskupljenja ovog modela kupovinu je odlučio obaviti on-line putem službene web stranice, prenosi Tuzlanski.ba.

I sve je bilo u redu dok se na ekranu nije pojavio natpis “Narudžba se ne može predati zbog problema sa plaćanjem“.

Prirodno, pokušali su ispuniti obrazac za narudžbu ponovo, i još jednom, i opet…

Nakon 2 sata i 27. pokušaja, ipak su uspjeli izvršiti narudžbu. Odnosno, barem su tako mislili.

Međutim šok je uslijedio nakon što su pogledali svoj bankovni račun. Ispostavilo se da je program sve pokušaje narudžbe zapravo zaprimio, što se na kraju ispostavilo da je otac kupio 27 električnih vozila ‘Tesla Model 3’ od kojih je svako koštalo 52.000 eura.

Međutim, kompanija ima jedan mali uslov ukoliko ste već naručili njihov automobil, a predomislili ste se u međuvremenu. Za otkazivanje narudžbe potrebno je platiti 100 eura. Dakle umjesto 1.404.000 eura Ballon-Man bi trebao da plati 2700 eura za otkazivanje svih naručenih automobila.

Iz kompanije Tesla u međuvremenu su utvrdili da je zapravo sistem za kupovinu zaista imao grešku i sve naružbe su otkazane besplatno, a kupcu su savjetovali da ispune novi obrazac. Još uvijek nema informacija o tome da li je Nijemac svom ocu uspio kupiti električni automobil. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,