Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ni slično: Fotografije koje prikazuju kako hrana izgleda na reklamama, a kako u stvarnosti kada je naručite

Preuzmite sliku

Kad nemate nikakvih očekivanja, ne možete se ni razočarati, ali kada vam se stalno prikazuje reklama za ukusni obrok, ali vam se servira velika gomila jeftinog izgleda, ne možete se ne naljutiti, piše Bored Panda.

U restoranima niko ne očekuje savršenu hranu sa slike. Međutim, neki od ovih obroka su toliko neusporedivi s njihovim oglasima, da smo jednostavno morali prikazati neke primjere, prenosi Tuzlanski.ba.

Ponekad ljudi koji pripremaju vašu hranu ne brinu o tome šta ćete dobiti, ili zabrljaju i odluče svejedno servirati vam taj obrok. Mogli bi biti prezaposleni i slučajno dovesti do toga da hrana izgori, ili bi mogli biti lijeni i nepažljivi.

Rješenje je ovdje jednostavno – kuhinjsko osoblje mora pronaći unutrašnju motivaciju da se ponosi svojim radom. U međuvremenu, menadžment mora održavati prihvatljive standarde. Ako ne biste pojeli nešto što napravite, zašto biste očekivali od vašeg kupca da to pojede? Bolje je da hrana kasni, ali da je reprezentativna, umjesto da bude brzo gotova, ali razočara mušteriju.

Ono što vidite na jelovnicima su ‘savršene’ verzije jela koje restorani žele da vidite. Dok se neki restorani koriste amaterskim reklamama, drugi angažiraju profesionalne stiliste da hranu pretvore u glamur fotografije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,