Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerojatno: Pas je ‘preuzeo’ leukemiju od bolesne djevojčice

djevojcica pas
Preuzmite sliku

Čudo u Poljskoj: Daria Palota (15) iznenada je oboljela od leukemije. Nakon nje tumor je dobio i njezin pas Goldi. Darija se u rekordnom roku počela osjećati bolje

djevojcica pasVijest o leukemiji pala je na poljsku obitelj Palota kao grom iz vedra neba.

Daria (15) je jednog dana u rujnu došla kući iz škole i rekla da se osjeća vrlo loše. Odvela sam je odmah kod ljekara i tamo smo saznali strašnu istinu – kaže mama Silvija (37). Darija je nekoliko dana kasnije odvezena u bolnicu Prokocim na liječenje i tada su se počele događati čudne stvari. Odjednom je naglo obolio njihov pas Goldi, sedmogodišnja njemačka ovčarka koja je s Darijom bila nerazdvojna i njezin najbolji prijatelj. Dobila je tumor, javlja poljski Fakt.

Dariji su odredili četiri serije kemoterapija. No, iako su liječnici bili optimistični, i davali velike nade za oporavak nitko nije mogao ni pomisliti da će se Dariji zdravstveno stanje tako rapidno poboljšavati. Istovremeno, zdravstveno stanje Goldi nije bilo dobro, gotovo je umrla. No, nakon što je prošla nekoliko operacija, čini da se polako oporavlja.

Kao da je Goldi uzela na sebe bolest naše kćeri. Možda je to nekome smiješno, ali mi vjerujemo da je to istina. Ne znam kako drugačije objasniti Darijin brzi oporavak, ali i Goldijin tumor – govori mama Silvija.

Darija sada jedva čeka da se vrati volontiranju u skloništu za napuštene pse, ali želi i pomoći bolesnoj djeci na odjelu onkologije u bolnici Prokocim gdje se liječila.

Tuzlanski.ba / 24sata.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: