Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neustrašivi fotograf bilježi nevjerovatne prizore sa mjesta na koja se malo ko usudi otići

Preuzmite sliku

Mladi američki fotograf David Crane posvetio je život istraživanju snijega i leda, a najhrabrije turiste uči o svemu što je doznao o čarobnoj prirodi…

Avanturistički fotograf David Crane iz Utaha snima prizore koje malobrojni sretnici imaju prilike vidjeti uživo za svog života i hrabro odlazi tamo gdje se drugi ne bi usudili, prenosi punkufer.hr.

Istražujući bespuća ledenjaka na Aljasci, osim posebne opreme sa sobom nosi i fotoaparat. U svojem neobičnom životopisu niže pustolovna penjanja po ledu i stijenama, a kada ne kampuje u kakvom šatoru, odmara se u visećoj mreži između leda, neumorno skija ili hoda.

Njegov tipičan dan se od oko 12, 13 kilometara pješačenja prije nego što uopšte stigne do ledenjaka, a zatim po cijeli dan boravi na temperaturi oko nule, istražujući.

Jedno od najdražih mjesta, gdje je snimio stotine fotografija je ledenjak Matanuska na Aljasci i najveći u SAD-u do kojeg se može pristupiti. To je ogroman komad leda dužine 43 kilometra i 6,5 kilometra širine, star više od 10 hiljada godina i meta je mnogih zaljubljenika u ledenjake koji odlaze na sjever u potrazi za novim iskustvima.

Ko poželi, može se uključiti i u turistički obilazak s Davidom Craneom pa ako se ikada nađete na predivnom ledenjaku, možete biti sigurni da ste u pravim rukama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,