Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neustrašivi avanturista: Skočio s visine od 7 km bez padobrana (VIDEO)

Preuzmite sliku

Luke Aikins je profesionalni padobranac koji je u subotu izveo svoj najstrašniji poduhvat do sada. Skočio je s visine od 7620 metara bez padobarana, samo sa zaštitnom mrežom

Luke Aikins (44) je uspio u svom nevjerojatnom u svom pothvatu i postao prvi čovjek na svijetu koji je skočio s visine više od 7km bez padobrana.

– Pripremao sam se kao za svaki drugi skok – rekao je Aikins za CBS. Aikins je ispričao i kako mu se ova ista ideja činila suludom prije 7 godina kada su je preložili producenti jedne hollywoodske emisije. – Rekao sam ženi “Nećeš vjerovati što su mi predložili. Žele da skočim bez padobrana.”, a ona je rekla: “Aha, misliš s odijelom s krilima?”, a ja sam odgovorio: “Ne, bez ičega”. I onda smo se dobro nasmijali – prisjeća se Aikins.

Ispalo je da su mu producenti ‘usadili’ ideju u glavu toliko da je sedam godina nakon, odlučio skočiti. Prvi skok je odradio s 12 godina, uz pomoć instruktora, a prvi samostalni skok s 16 godina. Do danas je odradio preko 800 skokova. Radio je kao instruktor padobranstva i kaskader u filmovima. Posljednji film za koji je radio je Iron Man 3.

Odradio je 73 skoka pripreme

Prilikom ovog epskog skoka doskočio je na zaštitnu mrežu veličine 30 puta 30 metara. Njegov slobodni pad trajao je oko dvije minute. Aikins, koji ima ženu i četverogodišnjeg sina, vrlo je ozbiljno shvatio cijeli projekt. – Bio bih glup da nisam bio nervozan. Vrlo ozbiljno shvaćam skakanje. To nije šala. Ipak skačem bez padobrana – objasnio je. Televizija Fox pratila je uživo skok. – Dokazat ću da smo sposobni raditi stvari za koje svi misle da nisu moguće – rekao je Aikins malo prije skoka. – Aikinsov skok predstavlja vrhunac 26-godišnje karijere kao i osobni i svjetski rekord za najviši skok bez padobrana ili odjela s krilima – rekao je njegov glasnogovornik Justin Aclin. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,