Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnja turistička tura: Šetnja s kacigama po krovovima i sa najboljim pogledom na grad

Preuzmite sliku

Tura nije za one koji se boje visine, no ako se možete zamisliti kako balansirate po crijepovima i slušate zanimljivosti o glavnom gradu Švedske, Takvandring bi vam se mogao svidjeti….

Šta mislite o turističkoj turi s kacigom na glavi, najboljim pogledom na grad i dobrom dozom adrenalina? Šveđani su osmislili upravo takav način upoznavanja sa Stockholmom i Sundsvallom, kroz šetnju po gradskim krovovima na 43 metra iznad tla.

  • Tura nije za one koji se boje visine, no ako se možete zamisliti kako balansirate po crijepovima i slušate zanimljivosti o glavnom gradu Švedske, Takvandring bi vam se mogao svidjeti, prenosi punkufer.hr.

    Za turu treba izdvojiti oko 110 KM, što nije jeftino, ali takvo iskustvo nećete tako brzo zaboraviti. Osim kacige, tokom šetnje po krovovima svi avanturisti su osigurani žicom. Iako je put dugačak tek 300 metara, šetnja traje sat i 15 minuta.

    Ture se ne otkazuju u slučaju kiše, ali snažni vjetrovi, kao i grmljavina mogu omesti planove. Budući da na krovovima nema toaleta, turistima se preporučuje da „obave svoje“ prije polaska.

  • Selfie štapovi su zabranjeni, iz sigurnosnih razloga, no vodiči će spremno snimiti ako ih zatražite. Kamere i fotoaparati su dopušteni, ali samo ako su zavezani ili pričvršćeni za tijelo. Kako izgleda Takvandring, pogledajte u videu.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,