Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobično predavanje: 43-godišnja profesorica studentima u kostimu objašnjavala anatomiju

Preuzmite sliku

Verónica Duque je  43-godišnjakinja profesorica kojoj je stalo do studenata i koja pokušava na sve načine da im olakša studiranje, piše Bored Panda.

Verónica je predavanje iz anatomije održala u odijelu  na kojem je detaljno preslikano ljudsko tijelo. Radi kao profesorica već 15 godina, predaje prirodne i društvene nauke, umjetnost, kao i engleski i španski, prenosi Tuzlanski.ba.

  • Trenutno Verónica podučava treću godinu studenata i neprestano traži ideje kako da predavanje učini zanimljivijim, pa je tako dobila ideju za odijelo na kojem je preslikano ljudsko tijelo, prenosi Tuzlanski.ba.

    „Surfala sam internetom kada se pojavio oglas kupaćeg kostima AliExpress. Znajući koliko je teško vizualizirati položaj unutrašnjih organa, pomislila sam da je vrijedno toga da pokušaju “

  • Verónica je odmah postala viralna. Generišući više od 65k lajkova i 14k komentara, tweet ju je učinio simbolom kreativnosti i predanosti. Međutim, Verónica ima puno načina da iznenadi svoje učenike.

    „Voljela bih da društvo prestane smatrati da su profesori lijeni birokratski javni službenici. Sigurno nismo. ” (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,