Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobična taktika: Hotel koji se godinama reklamirao kao najgori na svijetu

Preuzmite sliku

U svojim oglasima bez zadržavanja su isticali kako imaju prljave plahte na krevetima, ali da će to zasigurno ojačati imunitet gostiju.

Uprava svakog hotela želi privući nove goste impresivnim smještajnim jedinicama i nevjerovatnom uslugom. Hotel Hans Brinker u Amsterdamu definitivno nije jedan od njih. On je svojevrsni kuriozitet na tržištu jer se gotovo 15 godina reklamirao kao najgori hotel na svijetu, prenosi punkufer.hr.

 • Tačnije, riječ je o hostelu koji je odbio sakriti sve svoje mane te ih umjesto toga oglasiti svim zainteresovanim putnicima u glavni grad Nizozemske – ili je to tako bilo u godinama prije pandemije koronavirusa.

  U svojim oglasima bez zadržavanja su isticali kako imaju prljave plahte na krevetima, ali da će to zasigurno ojačati imunitet gostiju. Nisu skrivali ni pohabane ormariće, poplavljena kupatila niti dim marihuane koja ispunjava zrak u zajedničkim prostorijama.

  Reklama za hostel – prije nego što se prijavite u hostel i nakon što se odjavite iz njega:

 • Za ironičnu reklamnu kampanju zaslužna je nizozemska agencija KesselsKramer koja je razvila niz nevjerovatnih novinskih i televizijskih oglasa koje su podcrtavale činjenicu da ste si sami krivi ako bukirate sobu u Hans Brinker hostelu.

  Unatoč tome privlačili su velik broj turista iz cijeloga svijeta koji su htjeli provjeriti je li hostel uistinu toliko loš kao što se priča, ali i zato jer su tražili jeftin smještaj. Najčešći gosti oduvijek su bili mladi backpackeri s ograničenim budžetom koji su došli u Amsterdam uživati u svim njegovim čarima.

  Njegovoj popularnosti pridonijela je i činjenica što se hostel nalazi u centru grada, a nudi krevete po cijeni već od 18 eura.

  Iako sobe na novijim fotografijama na društvenim mrežama izgledaju čišće, uređenije i ugodnije nego prije desetak godina, u reklamnim materijalima i dalje se vole šaliti s vlastitom nekompetentnošću.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje