Petak, 26. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Neobičan par: Mačak Morris i konj Champy najbolji su prijatelji već devet godina

Preuzmite sliku

Mačak Morris i konj Champy neuobičajena su kombinacija, ali to ih nije spriječilo da postanu najbolji prijatelji.

Njihova vlasnica Jennifer Boyle vodi Instagram profil na kojem dokumentira njihovo neobično prijateljstvo i Morrisova česta jahanja na Champyjevim leđima.

Mislim da je tokom godina Morris odradio više sati jahanja nego ja“, kazala je Boyle za Daily Paws.

Champy i Morris prvi put su se upoznali u januaru 2013., kada je Boyle donijela Morrisa kući iz skloništa. Nije bila sigurna je li Morris ikada prije bio vani, a kad ga je pustila da istraži prednji trijem, kaže da se odmah sprijateljio s njezinim konjem Champyjem.

“Champy je odmah bio oduševljen Morrisom i nije ga htio ostaviti na miru”, kaže Boyle. “Otada su najbolji prijatelji. Vole provoditi vrijeme zajedno.”

Nedugo nakon što su se upoznali, Morris je otkrio da može skočiti Champyju na leđa, a Champy bi mu s veseljem dopuštao da ga jaše. Boyle je isprva mislila da je to samo smiješna, jednokratna pojava, ali ubrzo je shvatila da je to mnogo više od toga.

Nisam imala pojma da će to biti veliki dio njihovog prijateljstva i nešto što će se održati devet godina“, kaže Boyle, te dodaje: “Nevjerovatna je povezanost između njih.”

Osim jahanja dvojac voli zajedno obavljati i razne druge aktivnosti. Uprkos tome što ima vlastitu posudu s vodom, Morris voli piti iz korita za konje sa svojim prijateljem Champyjem, a njih dvojica često dotjeruju jedan drugoga.

Boyle kaže da je ponosna što su Morris i Champy, uprkos njihovim razlikama, uspostavili doista nevjerovatnu vezu koja oduševljava ljude. (inddex.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,