Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobičan kućni ljubimac: Buđenje sa tigrom (FOTO / VIDEO)

tigar-krevet1
Preuzmite sliku

Prizor koji bi vas mogao podsjetiti na čuvenu komediju “Mamurluk”

tigar-krevet1

Vlasnicima brojnih kućnih ljubimaca nije strano da se sa svojim ljubimcima izležavaju u krevetu ili spavaju, ali spavati sa Bengalskim tigrom, ni u kom pogledu nije lako. Snimak pomalo podsjeća na scenu iz čuvene komedije “Mamurluk” kada je veselo društvo nakon noćnog provoda ujutro u wc-u hotelske sobe zateklo tigra.

U pitanju je par iz JAR-a za kućnog ljubimca ima bengalskog tigra Enza, teškog više od 170 kilograma. Jackie Smit (29) i Michael Jamison (37) iz Brakpana u JAR-u uz tigra imaju i 14 pasa. Enza su kupili kada je bio star nešto više od dva mjeseca. Tokom sljedećih godinu dana narastao je u pravu zvijer koja na dan pojede i do pet kilograma mesa. Odmah je postao dio porodice čemu svjedoče brojne fotografije ”umiljate” mačke.

Enzo ima svoj svakodnevni raspored. Čim se probudi odmah otrči u kuhinju gdje se popne na stol i čeka svoju bočicu mlijeka. Zatim odmara gledajući televiziju ili se isteže na Jackienom i Michaelovom krevetu. Slijedi igra.

– Igra s tigrom može biti zaista opasna. Ako vas zahvati na krivom mjestu ili samo okrzne zubima, krvarit ćete. S time sam se pomirio. Svaki puta kada se igramo spreman sam malo iskrvariti – rekao je Michael.

Nakon igre Enzo večera, a najčešće jede mačju hranu koju voli pojesti na kuhinjskom stolu. Obožava gristi i trgati kauče, fotelje i drugi namještaj. Kada je bio manji vlasnici su ga vodili na izlete i obožavao se voziti u njihovom žutom Lamborghiniju. Sada je prevelik.

Enzo2

tigar-bengalski

tiger-home-16

Enzo3

Tuzlanski.ba

HTML Online Editor Sample

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: