Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nastala ludnica u Nusretovom restoranu: Vegetarijanci upali u steakhouse

Preuzmite sliku

Oam pripadnika grupe za zaštitu prava životinja Animal Rebellion u subotu su oko 18 sati ušli u luksuzni steakhouse Nusr-Et u centru Londona, sjeli za stolove koji su ranije rezervirani te pozvali na prelazak na sisitem hrane baziran na biljkama te restauraciju Zemljina ekosistema piše The Telegraph, prenosi Jutarnji.

Turski mesar i kuhar Nusret Gökçe, poznat pod nadimkom “Salt Bae”, vlasnik je spomenutog restorana u elitnoj londonskoj četvrti Knightsbridge. Gökçe je širom svijeta poznat po teatralnom soljenju mesa. Svjetsku je slavu prvi puta stekao u januaru 2017. godine te je u među vremenu postao meme. Gökçe je vlasnik lanca steakhouseova Nusr-Et.

“Restorani poput ovog pokazatelj su devastiranog sistema. Dok se dva milipna ljudi u Velikoj Britaniji oslanja na donacije hrane, kuhari utjecajnici prodaju steakove optočene zlatom za više od 1000 funti. Steakovi i drugo crveno meso najviše utječu na okoliš”, rekao je 20-godišnji student Ben Thomas.

Sličnu diverziju aktivisti prije nekoliko sedmica izveli u cijenjenom restoranu poznatog kuhara Gordona Ramsayja u poznatoj londonskoj četvrti Chelsea.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,