Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Naručio LCD, a dobio jurišnu pušku!

lcd puska
Preuzmite sliku

Kada je stanovnik Washingtona Seth Horvitz naručio flat-panel TV na Amazonu, nije očekivao da će dobiti jurišnu pušku za uzvrat.

\"lcdHorvitz je naručio 39-inčni Westinghouse LCD TV, za 320$ od treće strane prodavatelja elektronike na Amazonu. U utorak navečer, velike, duguljaste kutije stigle su na njegov prag preko UPS Grounda.

\”Kad sam vidio neke metalne dijelove unutar okvira, pomislio sam, možda je to stalak za televizor\”, rekao je Horvitz telefonskom razgovoru za Wired. \”Kad sam shvatio da je jurišna puška, bila je to šok i nevjerica.\” Horvitz je odmah kontaktirao policiju Distrikta. Oni su odmah oduzeli pošiljku u kojoj se nalazila poluautomatska puška Sig Sauer 716. Račun koji je iznosio 1590 $ izdala je online trgovina Gunbuyer.com, a adresiran je na trgovinu oružjem iz Duncansvilla u Pennsylvaniji.

Vlasnik je izjavio da je mnogo puta bio posrednik u prodaji, te da nije siguran kako se ovo moglo dogoditi. Kako je Amazon također samo posrednik u ovoj kupovini, tvrdi da ne snosi odgovornost, a račun prodavatelja su zatvorili. I televizor i puška poslani su putem UPS-a, gdje su se vjerojatno pomiješale kutije i adrese. Dodatni značaj ovom bizarnom slučaju daje i kontekst aktualne rasprave o ograničavanju prava na oružje u SAD-u, a posjedovanje oružje u ovoj američkoj saveznoj državi je ilegalno.

Tuzlanski.ba / Bljesak.info

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: