Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Napravila izložbu od “fotografija” penisa koje joj šalju muškarci

Whitney Bell od neželjenih fotografija odlučila je napraviti izložbu pod nazivom “Nisam to tražila: Slike penisa za cijeli život” koja je izložena u Los Angelesu.

Ako ste žena vjerovatno ste se barem jednom susrele s neželjenom slikom nečijeg penisa. Ako se ipak koristite on-line servisima za upoznavanje, to vam je vjerovatno svakodnevna pojava. S tim problemom nosi se i Amerikanka Whitney Bell koja je od neželjenih fotografija odlučila napraviti izložbu pod nazivom “Nisam to tražila: Slike penisa za cijeli život” koja je izložena u Los Angelesu.

 • – Nije to mržnja prema penisima ili muškarcima. Volim ja dobar ku**. Samo ne volim zlostavljanje. Tako to treba početi gledati. Nitko te penise nije tražio – objašnjava Bell svoje motive za pokretanjem izložbe.

  Dok je skupljala materijal za izložbu pokušala je na Redditu i Chatroulettu saznati što je u glavama muškaraca koji šalju slike svojih penisa nedužnim ženama koje ništa ne slute. Ali umjesto odgovora, dobila je samo još više fotografija penisa, piše 24sata.hr.


  – To je sve zlostavljanje. To nema veze sa seksom, nego s moći. Ti tipovi žele nametnuti kontrolu. Uzbuđuje ih to što znaju da su natjerali neku djevojku da to pogleda – kazala je Withney u razgovoru za Vice.

  – To nije ulet, već kao da se dereš na ženu iz auta. Radiš to samo zato što možeš i jer te svijet naučio da misliš da je to OK – kaže Bell koja se bori da se to promijeni, a djevojkama koje dobiju neželjene ‘fotke’ penisa savjetuje: “Pošaljite im nazad fotografiju ljepšeg penisa”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,