Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napišite najkreativniji esej i kuća od 400 kvadrata je vaša za 200 dolara (FOTO)

Preuzmite sliku

Porodica Pennington postavila je zanimljiv uslov pod kojim prostrana kuća na rijeci Ohio može biti vaša. Potrebno je da u samo 200 riječi i na najkreativniji način ubijedite vlasnike da baš vi zaslužujete da dobijete ovu kuću.

Kuća od kedrovine prostire se na gotovo 400 kvadratnih metara i ima prostranu dnevu sobu sa kaminom, četiri spavaće sobe i tri kupatila. Sa velike terase pruža se prelijep panoramski pogled na rijeku Ohio.

Smještena je na jugu američke države Indijana i dugi niz godina bila dom porodice Pennington. Zatim, kada se porodica preselila u grad, služila je kao vikendica. Vlasnici su željeli da se od kuće u kojoj su proživjeli mnoge značajne trenutke rastanu na poseban način i, pri tom, usreće nekoga i pruže mu priliku da ostvari svoj san.

Sve eseje koji budu stigli do ponoći 29. septembra, pregledaće stručni žiri sa Hanover koledža. Potrebno je da na što ubjedljiviji način ispričate vašu priču i objasnite zašto biste voljeli da živite u ovoj kući, a ko je sretni dobitnik biće objavljeno 31. oktobra, ukoliko ne bude produženja roka za prijem eseja.

Da biste učestvovali u nadmetanju, uz esej je potrebno uplatiti 199 dolara. Kako je i jedan od uslova da stigne bar 2000 eseja, vlasnici će praktično kuću prodati za približno 400.000 dolara. (gradnja.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,