Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što su se šefovi uspavali: Šeik naredio uklanjanje vrata s kancelarija

Preuzmite sliku

Emir Dubaija šeik Mohammed bin Rašid al-Maktoum i dalje je ljut na direktore javnih službi koje nije zatekao na radnom mjestu prošle sedmice u 7.30, a da bi spriječio da se isto ne ponovi, otišao je korak dalje – naredio je da se uklone vrata s kancelarija.

Podsjetimo, emir Dubaija šeik Mohammed bin Rašid al-Maktoum nenajavljeno je došao u inspekciju prošle sedmice u kancelarije javnih službi Dubaija gdje je zatekao prazne radne stolove. Nedjelja je u Dubaiju radni dan, i to što je vidio na licu mjesta rasrdilo je šeika, nakon čega je devet visokih zvaničnika dobilo otkaze, prenosi N1.

Video objavljen na Twitteru, na kom se vidi da šeik otvara i obilazi prazne kancelarije ujutro, postao je viralan.

Vijest je odjeknula širom svijeta, ali otkazi nisu bili jedina mjera koju je preduzeo vladar Dubaija. Juče je još jedan snimak izašao u javnost, na kome se vidi kako šeik objašnjava da je važno da između menadžera i zaposlenih ne smije da bude nikakvih barijera – nakon čega je naredio da se uklone vrata s kancelarija rukovodilaca, pa čak i ona koja su od stakla.

Iz njegove kancelarije poručeno je da je šeik želio da pošalje poruku koliko je važan dolazak na posao tačno na vrijeme, a da se to ne može samo radnicima zamjerati ukoliko ni njihovi šefovi nisu tu.

Kako je navedeno, ova odluka šeika Mohameda dolazi zbog novih mladih lidera koji u narednom periodu treba da preuzmu odgovornost, u skladu sa osnovnim stremljenjima vlasti u Dubaiju – da građanima pruži kvalitetnu uslugu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje