Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što su poznati ponudili veliku nagradu, ukradeni medo je vraćen

Preuzmite sliku

Mara Soriano je napokon ujedinjena s plišanim medvjedićem koji za nju ima posebno značenje jer sadrži posljednju poruku njene majke, a za to su zaslužne zvijezde koje su ponudile 15 hiljada dolara za njegov povratak.

Mara Soriano iz Vancouvera dobila je natrag medu koji za nju znači puno više od plišane životinje. Njena je majka Marilyn Soriano (53) umrla 29. juna 2019. nakon teške borbe s rakom. Prije smrti poklonila joj je medvjedića sa snimljenom posljednjom porukom upućenom njoj, u kojoj joj govori kako se ponosi njom, uvijek će je voljeti i čuvati, prenosi 24sata.hr.

Nakon užurbane selidbe prošle sedmice, medvjedić je ukraden s drugim vrijednostima iz kombija kojeg su Mara i njen zaručnik unajmili za selidbu.

 • Nakon što su CBC i CNN objavili priču o nestalom medvjedu, potraga se ubrzo raširila društvenim medijima i privukla je pažnju glumca Ryana Reynoldsa, koji je ponudio nagradu od 5000 dolara za povratak mede.

  Ostale poznate osobe, uključujući Dan Levyja i Zach Braffa, također su apelovale na nalaznike da vrate medvjedića, a kanadska TV i radio ličnost George Stroumboulopoulos te firma Kraft Peanut Butter su svaki ponudili po 5000 dolara, čime je nagrada dosegla 15 hiljada dolara.

  U svojoj Twitter objavi Mara je rekla kako su joj medu vratila ‘dva samaritanca bez ijedne ogrebotine te da je glasovna poruka netaknuta’.

  Jedino što je na medi nedostajalo su naočale, replika onih kakve je obično nosila njena majka.

 • – Ovo mi iskreno znači sve. Dijelom sam bila sigurna da ga više nikad neću vidjeti, ovo je velik grad i nebrojeno je mjesta gdje je mogao završiti. Bilo je to poput traženja igle u plastu sijena. No, otkako mi je vraćen, neizmjerno sam sretna. Svaki put kad pogledam tog medu i pustim poruku imam podsjetnik da je mama sa mnom – rekla je.

  Reynolds je također izrazio sreću zbog medinog povratka te je zahvalio onom ko je pronašao medu.

  Sigurnosne snimke iz Marine zgrade pokazale su muškarca kako uzima torbu u kojoj je bio medo, a muškarci koji su joj ga vratili su rekli da su ga pronašli u obližnjem parku.

  Mara je potvrdila kako joj je Ryan Reynolds poslao novac za njihovu nagradu, a u kontaktu je i s Stroumboulopulosom i Kraftom kako bi njeni humanitarci dobili puni iznos nagrade. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,