Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon što je izgubila kćerku, učiteljica u 57. godini rodila sina

Preuzmite sliku

Barbara Higgins učiteljica iz Bostona i njen suprug postali su roditelji malog Jacka, pet godina nakon što su izgubili 13-ogodišnju ćerku koja je bolovala od tumora na mozgu.

Nekoliko godina nakon ovog tragičnog događaja par se podrvgao vantjelesnoj oplodnji i Barbara je uspjela da ostane u drugom stanju.

“Porušili smo sve predrasude. Jako sam ponosan na Barbaru, ona je moj heroj,” rekao je tata maloh Jacka

Barbara je u razgovoru za “NBC Boston” navela da je trudnoću dobro podnijela isključivo zbog aktivnog života koji vodi i zbog toga što se cio život bavila sportom.

Ona je sve do posljednjih dana pred porođaj podizala tegove u teretani i odlazila na cros fit treninge. Međutim, ono što je najviše motivisalo Barbaru da ponovo ostane trudna jeste ogromna tuga kroz koju su ona i njen muž prošli prilikom gubitka njihove kćerke 2016. godine.

Kada je počela da mašta o tome da rodi još jedno dijete, isprva je mislila da je ta ideja suluda. Ali, uz podršku svog supruga i klinike koja im je pomogla da postanu roditelji, ona je svoju želju ostvarila.

“Život je nepredvidiv i svi ljudi koji postanu roditelji ne mogu sa sigurnošću znati da li će doživjeti da izvedu svoju djecu na put,” rekla je Barbara. (ddl.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,