Subota, 27. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 9 godina par se sjetio otvoriti vjenčani poklon, evo šta su pronašli

Preuzmite sliku

Kathy i Brandon Gunn iz Michigana vjenčali su se u rujnu 2007. godine, a taj su dan od njene tete na poklon dobili kovertu za koju im je teta rekla da je “čuva ključ za spas braka”.

Mešutim uz nju su mladenci prije skoro devet godina od tetke Alison dobili i stroge upute – da je ne otvaraju do prve veće svađe.

I premda se par u zadnjih devet godina, kako kažu, nebrojeno puta posvađao, tetina je koverta do nedavno ležala neotvorena i zaboravljena, a Kathy je u Facebook grupi ”Love What Matters” objasnila:  “Sjetila sam se dana vjenčanja prije skoro devet godina pa sam razmišljala koji mi vjenčani pokloni imaju neko posebno značenje.”

  • Objasnila je kako se sjetila tetina poklona koji je ležao neotvoren u ormaru. Ona i suprug, rekla je, mislili su da je u koverti običan ključ koji simbolično spašava brak. Nedavno je par konačno otvorio tajanstveni poklon u kojem su bile dvije poruke, po jedna za oboje.

    “Kathy, idi po pizzu, škampe ili nešto drugo što oboje volite. Teta Alison”, pisalo je na papiriću naslovljenom na nju, a na njegovu je bio sličan savjet mudre tete: “Brandone, idi po cvijeće i flašu vina. Teta Alison.”

    “Devet je godina ta koverta stajala na jednoj polici skupljajući prašinu, ali ipak nas je nekako naučila toleranciji, razumijevanju, kompromisu i strpljenju“, rekla je Kathy koja je, kaže, shvatila da ono što je potrebno za održavanje snažnog i zdravog braka nikada nije ni bilo u koverti, već u njima samima. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,