Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najviša porodica na svijetu: Tata, mama i djeca visoki preko 10 metara

Preuzmite sliku

Porodica van Kleef-Bolton iz Essexa u Engleskoj je najviša porodica u Velikoj Britaniji. Ova sedmeročlana porodica je već visoka preko deset metara pa bi uskoro mogli postati i najviši na svijetu.

Najviša porodica u Velikoj Britaniji van Kleef-Bolton ima sve predispozicije da postane i najviša porodica na svijetu. Njihovi najmlađi članovi, 17-mjesečni blizanci Ezra i Gabriel već su visoki 85 centimetara, prenosi The Sun.

Iznenađujuća je to činjenica, pogotovo jer su rođeni 4 sedmice prije termina. Roditelji ističu da im moraju kupovati odjeću za trogodišnjake i da su na dobrom putu da postanu najviši blizanci na svijetu.

 • Cijela porodica Kleef-Bolton je visoka oko deset metara

  Njihov stariji brat Lukas (11) je najviši dječak u razredu. Visok je zapanjujućih 1,62cm. Sestra Eva (8) je visoka 1,40cm, mlađi brat John oko 1,20cm. Majka Keisha je visoka 1,95cm, a otac 2,13cm.

  – Lukas i Jonah su jako visoki za njihovu dob. I apetit im je ogroman. Lukas pojede tri sendviča poslije škole i još ima prostora za večeru. Viši su od svih svojih vršnjaka, kao i Eva – kaže majka.

  Bivša košarkašica Keisha kaže kako bi Lukas mogao krenuti njenim stopama jer ga zanima sport, ali trenutno ima problema s leđima zbog brzog rasta.

  – Jako ga boli. Druga djeca nemaju tih problema. Svi su prilično mršavi premda puno jedu. Svi smo jako zaposleni. Ne izlazimo puno jer ne stignemo. S petero djece, od kojih su dvoje bebe, sve je jako užurbano i zaposleno. Ali to obožavamo – rekla je Keisha.

  – Zadnja trudnoća mi je bila iznimno teška pa mislim da će biti posljednja – dodala je. (NN)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje