Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najstariji zoološki vrt u Japanu dom za više od 3.000 životinja 400 različitih vrsta

Preuzmite sliku

Zoološki vrt Ueno u Tokiju, glavnom gradu Japana, 139 godina je mjesto okupljanja ljubitelja životinja, javlja Anadolu Agency (AA).

Zoološki vrt Ueno, otvoren u martu 1882. godine, poznat je kao najstariji u zemlji, a ima površinu veću od 140.000 kvadratnih metara.

Ueno se sastoji od više od 60 dijelova, uključujući šumu tigrova, šumu gorila, afričke životinje, kućicu za ptice i Vivarijum u kojem žive gmazovi.

Dom je za više od 3.000 životinja 400 različitih vrsta.

U dijelovima šuma gorila i šuma tigrova gosti se susreću licem u lice sa divljim životinjama, a također imaju priliku vidjeti i životinje kojima prijeti izumiranje.

Ugrožena džinovska panda, crvena panda, lemuri dugih prstiju, okapi, poznati kao zebra žirafe, i pigmejski nilski konji su među stanovnicima zoološkog vrta.

Divovske pande jedna su od životinja koje privlače najveću pažnju u zoološkom vrtu. One se mogu kratko posmatrati, ali fotografisanje nije dozvoljeno.

Šuma gorila i šuma tigrova česte su destinacije za posjetitelje koji žele izbliza doživjeti prirodni život ovih divljih vrsta.

Dok je dio s polarnim medvjedima i tuljanima posebno klimatiziran, životinje jedinstvene za Japan izložene su u dijelu Japanske životinje.

Gmazovska i plutajuća kuća Vivarijum dom je krokodila, kornjača i zmija koje žive u raznim dijelovima svijeta.

Zračna šina služi za lakši transport, koji traje 90 sekundi, između istočnog i zapadnog dijela zoološkog vrta. Oni koji žele prošetati između dva dijela koriste Ezopov most između visokih stabala.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje