Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najsigurnija aviokompanija na svijetu vakcinisanim putnicima nudi “mega nagrade”

Preuzmite sliku

Australska aviokompanija Qantas, koja je, kako prenosi CNN Travel, i 2021. godine proglašena najsigurnijom aviokompanijom na svijetu, planira nagrađivati sve putnike koji su se vakcinisali objema dozama vakcine protiv covida-19 raznim popustima, nagradama i ostalim poticajima.

Među ostalim, putnicima planiraju ponuditi posebne bonove za letove i bonus bodove za sve one koji često lete, rekao je u ponedjeljak australskoj TV-postaji 9News direktor aviokompanije Alan Joyce, dodajući da su u planu i posebne nagrade.

“Putnicima planiramo ponuditi vouchere za letove koji će vrijediti 1000 bodova, a ponudit ćemo im i 10 mega nagrada, po jednu za svaku državu i teritorij. Odnosit će se na četveročlane porodice, koje će moći neograničeno putovati Qantasom i Jetstarom tokom idućih godinu dana”, rekao je Joyce.

Rekao je da Qantas tako želi potaknuti što više Australaca da se vakcinišu te je pozvao ostale kompanije da slijede Qantasov primjer.

Dosad je objema dozama vakcinisano samo oko 2 posto od 25 miliona Australaca.

 • Istaknuo je kako se nada da će se neki redovni međunarodni letovi prema Australiji i iz nje uspostaviti do kraja godine.

  Joyce, po struci fizičar i matematičar, smatra da će virus nastaviti cirkulirati i nakon što države jednog dana ponovno otvore svoje granice.

  Međunarodne granice Australije zbog pandemije su zatvorene od marta 2020., uz iznimke koje se odnose na australske državljane i rezidente.

  Dosad se redovni zračni promet obavljao samo s Novim Zelandom. Obje se zemlje vrlo uspješno nose s pandemijom koronavirusa. (index,hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,