Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Najduže putovanje autobusom: Da li biste se prijavili na ovako neobično putovanje od čak 70 dana?

Preuzmite sliku

Organizatoru putovanja ideja je pala na pamet nakon što je sličnu rutu proputovao automobilom 2010. Nakon toga organizovao je tri ture automobilima koji su putovali kao konvoj. Ovo je prvi put da će putnici putovati autobusom…

Biste li voljeli proputovati svijet autobusom? Kompanija Adventures Overland nudi upravo to. Putovanje od 70 dana započinje u New Delhiju, glavnom gradu Indije, a završava u Londonu. I pritom ne uključuje avione.

Putovanje je zamišljeno kao hop on/hop off varijanta, a luksuzno preuređeni autobus imat će mjesta za 20 putnika. U 70 dana proći će kroz 18 zemalja, a zaustavljat će se kod raznih znamenitosti kao što su hramovi Mjanmara i Kineski zid, te u velikim gradovima poput Moskve i Praga, prenosi punkufer.hr.

Organizatoru putovanja ideja je pala na pamet nakon što je sličnu rutu proputovao automobilom prije deset godina. Nakon toga organizovao je tri ture automobilima koji su putovali kao konvoj. Ovo je prvi put da će putnici putovati autobusom.

  • Putovanje bi trebalo započeti u aprilu 2021., u skladu s restrikcijama vezanim za Covid-19 i vremenskim prilikama u planinama Kine i Kirgistana. Cijelo putovanje koštati će oko 34000 KM, a podijeljeno je u 4 etape tako da će putnici moći odabrati i samo dio puta. Na ruti će se putnicima pridruživati lokalni vodiči što će cijelo putovanje učiniti još zanimljivijim.

    Organizatori Tushar Agarwal Sanjay Madan su očekivali dobar odaziv, ali ovakav ih je ipak iznenadio. Na ovo putovanje života dosad se prijavilo čak 40 hiljada ljudi (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,