Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji restoran na svijetu nalazi se na fudbalskom stadionu

Preuzmite sliku

Kada pomislimo na ulickane restorane sa Michelinovim zvjezdicama, prva asocijacija obično nema nikakve veze sa fudbalskim stadionima, ali kada je u pitanju restoran Geranium, to je neizbježno jer se on nalazi baš u jednom stadionu.

Danski nacionalni fudbalski stadion je Parken, koji je ujedno i dom fudbalskom klubu Kopenhagen, ali na njegovom osmom spratu nalazi se Geranium, restoran koji je upravo proglašen za najbolji na svijetu. Ovaj restoran ima prelijep pogled kroz ogromne prozore na obližnji zeleni park, prenosi City magazine.

  • Za stanovnike ovog grada, ovaj restoran predstavlja instituciju već više od jedne decenije. U 2016. godini postao je prvi danski restoran sa 3 Michelinove zvjezdice, a još od 2013. nalazi se na raznim listama najboljih restorana na svijetu, a ove godine konačno je došao do prvog mjesta.

  • Pored neobične lokacije i uređene unutrašnjosti, ovaj restoran se izdvaja i po tome što se u njemu ne služe jela sa mesom, a takođe i po tome što je otvoren samo četiri dana u toku sedmice. Ukoliko ste u Kopenhagenu i želite da svratite u ovaj restoran, pripremite se, jer uopšte nije jeftin, a i provjerite kada se igraju utakmice, kako ne biste uletjeli u nepreglednu rijeku navijača. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje