Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Na lotu dobio 30 miliona eura: Dobitak zatajio od supruge i sina jer ih nije bilo briga dok je on godinama uplaćivao loto listiće

Preuzmite sliku

Lotto (6aus49) nije jedina lutrija na kojoj igrači mogu osvojiti milione. Dok u mnogim europskim zemljama postoji Eurojackpot ili Euromillions, koji također privlače velike dobitke, u Kini, primjera radi, možete postati milioner na lutriji sa sedam tačnih brojeva, prenosi Fenix-magazin.de.

Uspjelo je to jednom Kinezu koji je na loto igri osvojio gotovo 30 miliona eura, odnosno 219.200.000 juana. Dobitak je zatajio pred suprugom i sinom, jer ih nije bilo briga dok je on godinama uplaćivao loto listiće, a i boji se da će postati lijeni. Dio novca je donirao dobrotvornoj organizaciji.

China Morning Post javlja kako je dobitnik lutrije, poznat samo pod pseudonimom “Li”, kupio 40 listića po 80 juana, oko jedanaest eura. Na svaki je listić upisao svojih sedam sretnih brojeva. Osvojio je 219.200.000 juana, što je gotovo 30 miliona eura. No, vara se onaj ko misli da je njegova porodica, posebno sin i supruga, bili presretni. Jer oni ne znaju ništa o sreći na lutriji.

Dobitnik lutrije skriva milione od vlastite žene i sina

Za razliku od mlade žene iz Engleske koja je objavila svoj dobitak na lutriji i duboko požalila zbog toga, Li je svoje milione pokupio na vrlo poseban način. Bio je odjeven poput popularnog lika iz crtića kako bi prikrio svoj identitet. Kao “Fudou”, maskota lutrije, dobio je svoj milionski ček. Ovo je popularna metoda u Kini kako bi se izbjeglo javno objavljivanje profita od milion eura, izvještavaju novine.

– Nisam rekao svojoj ženi i sinu jer se bojim da će postati previše lijeni i prestati marljivo raditi sada ili u budućnosti, rekao je novopečeni milioner lutrije za Nanning News.

Naglasio je i kako zatajio dobitak jer već jako dugo sudjeluje u lutriji i “njegovu porodicu nije briga”.

Li je dio dobitka donirao dobrotvornoj organizaciji. Na pitanje šta još želi s novcem, sretni igrač lutrije objašnjava da još ne zna, ali će pažljivo planirati trošenje.

U Kini zakonom nije dopušteno dobitak skrivati od supruge

South China Morning Post citira kineskog advokata koji stvari vidi drugačije. Za televizijsku kuću Jiupai News naglasio je da bi skrivanje dobitka na lutriji predstavljalo kršenje kineskog zakona o braku. Prema riječima advokata, žena ima pravo znati za dobitak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,