Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Na AirBnB-u možete povoljno iznajmiti srednjovjekovni dvorac

Preuzmite sliku

Srednjovekovni dvorac Llaes koji je smješten u Kataloniji nalazi se u ponudi na AirBnB i to veoma povoljno, prenosi Ženski magazin.

Kapacitet je za 16 ljudi, a možete ga iznajmiti za manje od 22 eura po noći! Ne znamo da li će u boravak biti uključen i duh, ono što znamo jeste da je to jedinstvena prilika da se sredinom 2020. godine osjećamo kao srednjovjekovni lik.

Izgrađen u 10. vijeku, Zamak Llaes – proglašen lokalitetom od nacionalnog kulturnog interesa – nalazi se u oblasti Ripolles između rijeka, dolina i planina. Nakon sveobuhvatne reforme za prilagođavanje objekata zahtjevima ruralnog turizma, smještajni kapacitet ima smještaj za 16 ljudi. Ovo je idealno za porodična putovanja, druženje sa prijateljima, pa čak i za vjenčanja. Da, dobro ste pročitali, dvorac ima i kapelu (mada, ako planirate da se vjenčate u njemu, prvo morate razgovarati s domaćinima).

Ako želite da ostanete u dvorcu, a da pritom ne ostavite bogatstvo, pozovite još 15 prijatelja i platićete 21,50 eura za noć. Pored toga, trebalo bi da znate da ako ostanete sedmicu dana, domaćini će vam dati popust od 25%, a ako se odlučite za mjesec dana, ponudiće vam popust od 50%. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,