Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muž želi svoju mamu na porođaju, supruga rekla “ne”. Ko je u pravu?

Preuzmite sliku

Buduća mama na Redditu je odlučila saznati je li opravdano što ne želi svekrvu na svom porođaju.

“Imam 34 godine, trudna sam šest mjeseci. Suprug i ja čekamo drugo dijete. Ja i moja svekrva nemamo najbolji odnos. Ne odobrava mene ni moje porijeklo. Kad sam pričala sa suprugom prije rođenja prvog djeteta, upitao me može li njegova majka biti na porođaju. Rekla sam ‘apsolutno ne’ i on je odustao”, pojasnila je na početku.

Na kraju su u rađaonici bili prisutni suprug i njezina majka.

“Sada razgovaramo o tome ko će prisustvovati drugom porođaju. Mislila sam da će se složiti s tim da bude kao i prvi put. Međutim, on nije sretan. Ljuti se jer ne dopuštam da ondje bude njegova mama. Čak je spomenuo da sam ja birala prvi put pa bi bilo u redu da on bira drugi. Rekla sam mu da je lud ako misli da ću dopustiti da me njegova mama vidi u ekstremnoj boli”, pojasnila je.

Muž se zbog svega uzrujao i otišao iz kuće.

“Kontaktirala sam svekrvu, ali ona mi je rekla da nema pojma o tome da on želi da bude ondje. Ludim od stresa i od krivnje. Sad se osjećam loše jer sam ga otjerala”, zaključila je.

Ljudi su je uvjerili da se ne treba osjećati loše zbog odluke koju je donijela.

“Kao majka, vi odlučujete što vam je ugodno. Nikad niste ranjiviji kao dok rađate”, napisao je jedan otac troje djece.

“Čekaj, on želi birati? Pa ko rađa? Meni se zapravo sviđa moja svekrva, ali nisam je željela na porođaju. Ako želi biti ondje, neka pričeka u čekaonici”, ističe majka.

“Uopće mi nije jasno kada je rađanje postalo sport za gledanje. Naravno da ondje želiš svoju mamu”, poručuje treća osoba. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,