Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muž podijelio ženine upute za pripremu večere za djecu: Ona misli da sam idiot

Preuzmite sliku

Svaka mama koja je prošla iskustvo odvajanja od djeteta nakon porodiljnog da bi se vratila na posao zna koliko je to složeno.

Čak i onim mamama koje imaju privilegiju da ne moraju angažirati dadilju ni slati dijete u jaslice ili vrtić, jer je tata kod kuće i može se brinuti o djeci, također može biti teško jer se odvajaju od djeteta.

Zato je jedna mama svom suprugu ostavila upute za spremanje obroka za njihovo dvoje djece. Međutim, nije mu samo ostavila popis i poslala kratke natuknice u poruci. Ona je pripremila tanjire za djecu, limenke s hranom i poruke u svakom odjeljku dječijeg tanjura da se suprug slučajno ne bi zabunio gdje da stavi koju namirnicu.

Suprug je podijelio fotografiju na Redditu i objasnio pratiteljima šta je doživio.

Moja žena se upravo vratila na posao i misli da sam idiot“, napisao je. Na fotografiji je limenka zapečenog graha i limenka kukuruza te plavi i ružičasti tanjir. “Kukuruz”, glasi jedna poruka. “Ostaci rice-a-ronieja ili graha (on bira)”, glasi druga.

Ova mama, koja zbilja pazi na detalje, nije izostavila nijednu pojedinost. Ostavila je upute koje namirnice treba podgrijati, gdje njezin muž može pronaći mesne okruglice i koji aparat za kuhanje na pari koristiti za pripremu kukuruza i graška.

 • “Nevjerojvtno je zabrinuta zbog odvajanja od djeteta i činim sve što mogu da joj pomognem da se osjeća ugodno”, napisao je tata.

  “Spremio sam večeru tačno onako kako je tražila. Ali svejedno mislim da su njene upute prilično smiješne.”

  Objava s uputama njegove supruge vrlo je brzo postala viralna, a komentirale su je tisuće ljudi

  “Mama je vjerovatno pokušavala spasiti tatu od beskrajnih dječjih izljeva bijesa jer je kečap bio malo ulijevo”. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,