Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci sve više kupuju suknje

Preuzmite sliku

Otkad postoji odjeća, postoje i muškarci koji nose suknje.

Ipak, taj se odjevni predmet danas uglavnom veže za žene te je poprilična rijetkost vidjeti muškarca u suknji na ulici. Ali od proljeća 2018. suknje za muškarce postaju sve popularnije na modnim pistama, a za to je najviše zaslužan modni dizajner Thom Browne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thom Browne (@thombrowne)

Ovaj dizajner odjenuo je u minice gotovo sve manekene koji su na pistama nosili odjeću s njegovim potpisom, a na Lystovom popisu top 10 najvrućih odjevnih predmeta 2021. našla se upravo Browneova suknja za muškarce. Zbog toga bi malo koga trebao iznenaditi podatak da muškarci kupuju suknje više nego ikada prije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thom Browne (@thombrowne)

“Mislim da su muške suknje uvijek bile u trendu, ali vidjeti kako ih muškarci zapravo kupuju je napredak”, rekao je novinar Christian Allaire, a s njim se složio i modni kritičar Chris Black, koji je i sam nosio suknje.

“To je definitivno bio korak izvan granica onog što bih odjenuo, ali to bih opet napravio. Suknje su šik, jednostavne i udobne, a također mi ne smeta ni sva pažnja koju njima privlačim”, zaključio je. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,