Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci koji imaju puniju partnericu su sretniji, stigli i argumenti

Preuzmite sliku

Muško-ženski odnosi tema su velikog broja naučnih istraživanja čiji rezultati često izazovu reakciju javnosti

Tako je bilo i s novim istraživanjem koje je pokazalo da su muškarci oženjenim punijim ženama sretniji u odnosu na one oženjene mršavicama  Punije žene su se pokazale duhovitijim, samouvjerenijim i brižnijim suprugama koje svoje muževe čine opuštenijima i zadovoljnijima, prenosi Miss.hr.

Odnosi muškaraca i žena temelj su istraživanja brojnih znaučnika iz različitih polja nauke. Rezultati velikog broja ovakvih istraživanja privuku pažnju javnosti, a tako je bilo i s potonjim. Naime, meksički naučnici su se odlučili pozabaviti analizom kilaže bračnih partnera te provjeriti postoji li veza između kilograma i bračne sreće. Meksiko se posljednjih godina bori s problemom pretilosti jer više od 70% odrasle populacije pati od viška kilograma. Svojevremeno su od Amerikanaca preuzeli titulu “najdeblje nacije na svijetu” tako da ne čudi interes za ovim tipom istraživanja. Dobiveni rezultati su izazvali lavinu reakcija i podijeljenih mišljenja. Što su to naučnici zaključili otkrivamo ti u nastavku!

Krupnije žene su iskrenije u odnosima

Provedena istraživanja o muško-ženskim odnosima su pokazale kako su sretniji oni muškarci koji su u brakovima sa ženama za koje se smatralo da su punašnije, plus-size, navlaženih oblina, koji god izraz upotrijebili. U komparativnoj studiji se pokazalo kako su ti muškarci bili čak 10 puta sretniji od muškaraca koji su se udali za mršave žene. Ove studije su također pokazale kako se muškarci koji su oženjeni punašnijim ženama lakše rješavali svoje svakodnevne probleme te se svakodnevno puno više smijali.

Prema jednoj teoriji, rezultate ovog istraživanja zapravo pokazuju da su punašnije žene brižnije te posebno paze na potrebe i očekivanja svojih muškaraca. Samim time  i njihovi muškarci su sretniji. Većina muškaraca koji su u braku s punašnijim ženama smatra ih iskrenijima u odnosu jer ne skrivaju svoje nedostatke. Također, drže kao tut samouvjerenije i svjesne svojih mana što ih čini još privlačnijima. Za muškarce se važnim faktorom s pokazao i podatak da krupnije žene imaju veću vjerojatnost za uspješnu trudnoće jer imaju šire bokove koji ih čine pogodnijima za rađanje.

 • Razlozi zbog kojih su punije žene bolje supruge

  Osim navedenih, ovo psihološko istraživanje provedeno pod vodstvom dr. Filemóna Alvarada i dr. Edgarda Morales je otkrilo još neke razloge zbog kojih punije žene čine svoje muževe sretnijima. Neki od ovih razloga djeluju zaista nevjerovatno, pojedini su duhoviti, a za neke bi rekle i banalni. Da li je tome uistinu tako svaka će od nas najbolje procijeniti sama za sebe.

  U nastavku možete pogledati koje su to još argumente meksički naučnici naveli u svojoj tezi da punije partnerice čine bolje supruge.

  1. Ne zahtijevaju od svojih muževa savršen fizički izgled

  2. Vrsne su kuharice koje uživaju u hrani te će obroci s njima postati prava gozba za nepce

  3. Jednostavne su i lako ih je zadovoljiti čak i sitnicom te znakom pažnje

  4. Imaju izvrstan smisao za humor koji pogoduje održavanju sretne veze

  5. Pružaju izvrsne zagrljaje i vrlo su romantične

  6. Sigurnije su jer prihvaćaju činjenicu da su njihova tijela takva te se ne pokušavaju uklopiti u društvene standarde

  7. Što je osoba veća ima je više za voljeti

  Bilo kako bilo, istinsku sreću među partnerima ne određuje samo kilaža već ljubav i požrtvovnost te zajednički rad na vezi. Hoće li netko svoju sreću pronaći s mršavicom ili debeljucom, na kraju dana, ovisi isključivo o osobnim preferencijama pojedinog muškarca. Što ti mislite o ovoj teoriji?

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,