Četvrtak, 29. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
medvjed
Preuzmite sliku

Muškarac savladao medvjedicu tešku 150 kilograma

Amerikanac Rick Nelson (61) uspio je savladati crnu medvjedicu tešku 150 kilograma. Rick je šetao svog psa na periferiji kanadskog grada Sudburyja u nedjelju kada je ispred njega iz grma izašla medvjedica.

Nakon što je pas zalajao na mladunče medvjeda, Rick je, kako kaže, znao da ima nekoliko sekundi da se spasi prije nego se pojavi majka medvjedica.

Znao sam da će doći da spasi svoje mladunče. Odmah sam začuo neko šuškanje iz grmlja, medvjedica je dolazila velikom brzinom”, rekao je Rick, prenosi “The Guardian”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medvjedica se brzo stvorila pred Rickom i popela se na noge. Rick tvrdi kako je znao da će medvjed prvo zamahnuti šapom na što je odmah reagovao.

Udarila me par puta, ali i ja sam nju, napokon sam uspio udariti je direktno u njušku odakle je krenula krv. Vjerujte mi, u tom trenutku, adrenalin je tako jako radio da sam dobio nevjerovatnu snagu. Koristio sam udarce koje sam ranije naučio dok sam trenirao boks neko vrijeme“, rekao je Rick dodajući da je udarena medvjedica u tom trenutku zastala.

To je bio jedini tren u kojem me potpuno ispunio strah. Znao sam da je to konačni trenutak, nisam znao šta će mi uraditi. Gledao sam u nju, a ona se odjednom samo okrenula i otišla sa mladunčetom, kao da se ništa nije desilo“, rekao je Rick.

Crni medvjedi su, kako decenijama tvrde stručnjaci, gotovo pa bezopasni te neće napasti ukoliko u blizini nema njihovih mladunaca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,