Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Zelenski iskritikovan jer nije nosio odijelo kada se obraćao američkom Kongresu

Preuzmite sliku

Rat u Ukrajini se nastavlja, ostavljajući smrt i uništenje za sobom, ali za neke ljude su izgled i odjeća sve što je bitno.

Berzanski mešetar i finansijski komentator Peter Schiff kritikovao je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, predjednika Ukrajine koji je nadaleko cijenjen kao čovjek iz naroda i heroj, jer nije nosio odijelo kada se obratio Kongresu Sjedinjenih Država putem video linka, piše Bored Panda.

Prema mišljenju ekonomiste, Zelenski navodno nije iskazao poštovanje SAD-u time što nije obukao odijelo. Komentar je razbjesnio mnoge korisnike interneta. Ljudi su prozivali Schiffa da je potpuno promašio poentu, prenosi Tuzlanski.ba

Ruski projektil pogodio je pozorište u opkoljenom Mariupolju gdje se sklonilo više od 1.000 ljudi. U Černjigovu su redovi za hljeb pogođen ruskim granatama. A američki predsjednik Joe Biden označio je Vladimira Putina ratnim zločincem. Ali Schiff želi da priča o odjelima…

  • Stručnjak za vijesti i društvene mreže Mike Sington dao je svoje mišljenje o Schiffovom tvitu.

    Rekao je da je ono što je Schiff napisao van reda i mamac za klikove. U međuvremenu je skrenuo pažnju na činjenicu da se predsjednik Zelenski ponaša kao sušta suprotnost Putinu.

    “Ono što predsjednika Zelenskog izdvaja je to što se čini umiješan i na vrhu situacije. On je sa svojim trupama i obraća se svjetskim liderima, sve u istom danu. Sa njegovim video zapisima ga vidite i čujete svaki dan. Uporedite to sa Vladimirom Putinom, koji ostaje povučen i izolovan, sedi za dugačkim stolom, u odelu, daleko od ratne zone. Zašto nije napustio Moskvu i posetio svoje trupe u borbi? Razlika između dva lidera je zapanjujuća”, rekao je Mike. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje